lunes, 16 de febrero de 2009

Cuéntame, Musa, la historia del hombre de muchos senderos, que anduvo errante muy mucho después de Troya


The reader no es cualquier otra película acerca de las consecuencias del holocausto nazi y es que su director, Stephen Daldry (Billy Elliot, Las Horas), consigue a lo largo del largometraje ir desgranando no tanto el terrible momento histórico padecido por la comunidad judía, sino cómo la sociedad alemana intenta compaginar y asimilar los sentimientos de culpa y vergüenza ante tan lamentable suceso histórico.
Basada en una muy buena novela alemana de éxito, de Berbard Schlink, este film parte de un encuentro fortuíto entre un joven adolescente, Michael Berg, y una mujer que le dobla la edad, Hanna Schmitz, lo que desembocará en un apasionado y secreto idilio entre ambos, combinando la descarnada dimensión sexual y el placer de ella ante la lectura por parte de él de diversos textos literarios (de La Odisea a El amante de Lady Chatterley, pasando por la La dama del perrito, entre otras). Sin embargo pese a la intensidad de su relación, Hanna desaparece un día misteriosamente dejando a Michael confuso y desconsolado...
La fuerza de esta película radica en el misterio que ocultan ambos protagonistas, el cuál será descubierto por el espectador durante el desarrollo de la misma, así como la sutileza, buen gusto, inteligencia, que destila el proyecto cinematográfico creado por su director. Y si encima añadimos, la gran solvencia interpretativa con la que Kate Winslet y Ralph Finnes nos deleitan, pues solamente cabe añadir que estamos ante una pelicula que resulta razonablemente interesante.



1 comentario:

  1. Bueno, ja que em vas donar carta blanca per opinar, començo per aquesta peli i intentaré posar una mica de canya al tema...que ets massa bo hombre!! :)
    Primer de tot, et dono la rao i me n'alegro MOLT que aquesta no sigui una altra pel.licula que intenta descriure l'horror nazi , si més no de la forma que sempre s'ha fet... Crec que el plantejament de la historia és fantàstic i que és super interessant l'intent de fer entendre el mateix horror des d'un punt de vista diferent, original i íntim. La història dels dos personatges és realment impactant i crec que amb el que ells senten no caldria ensenyar un cop més camps de concentracio ni fusilaments en massa. Però sincerament, hi ha alguna cosa que no m'acaba de convencer del tot... Potser són els actors, els he vist als dos més creibles en altres històries, o potser a mi m'han arribat més. La peli impacta, pq el llibre és bo,el director sap que fa, ho fa molt bé i la història és profunda com poques. És aqui on crec que hi ha el problema... els actors es queden a mig gas i per mi no están al nivell del que m'explica la història...A més em costa entendre pq marxa ella sense dir res? Pq ell quan la retroba no la decideix veure a la presó i intentar convence-la que digui que no és la culpable ( jo intentaria salvar la persona que estimo com fos..)I encara que entengui que no ha faci, el que si que no entenc és com després , havent quedat bloquejat tota la vida pel judici , un dia decideix escriure com un boig i de sobte para,i quan torna finalment a tenir una altra oportunitat, no fa reees altra vegada.....pq no parlen més quan es retroben? Pq li ha escrit tot el que li escriu si després la tracta com la tracta? Aiiii....em va fer patir tot molt! I no vaig acabar d'entendre el personatge d'ell...
    Tampoc em van convencer les dues escenes amb la seva filla per demostrar que mai ha demostrat els seus sentiments..massa tòpic.
    Tot i així,val la pena veure-la, és una peli diferent,que inquieta i fa pensar..encara que no tothom ho faci igual.

    És facil cirticar des del meu portàtil...

    A.V

    ResponderEliminar